533096_347042628710199_1514749518_n

Hudební přehrávač MusixMashup.com

MusixMashup.com je hudební přehrávač, který propojuje YouTube a Last.fm a umožňuje tak pohodlné přehrávání hudebních videí.

Kde mladí poslouchají na hudbu? Na YouTube. YouTube ale pro poslech hudby původně nebyl určen a je to značně nepohodlné. A jelikož hudbu poslouchám často a mám rád věci jednoduché, vytvořil jsem webovou aplikaci, která využívá veřejných API YouTube a hudební databáze Last.fm a celý proces značně usnadňuje.

Je to tak jednoduché, že stačí zadat název interpreta či žánru a okamžitě se začnou přehrávat jeho skladby, seřazené dle oblíbenosti (počtu scrobblů na Last.fm). Z Last.fm se načte fotka a krátké info o právě hrajícím interpretovi. Zároveň se vyhledají podobní interpreti, což se skvěle hodí pro objevování nové hudby, která odpovídá vašemu hudebnímu vkusu.

And one more thing – v titulku stránky se zobrazuje název aktuálně přehrávané skladby.

Aplikace je napsána téměř kompletně v JavaScriptu s využitím Google Closure Library. Cache úvodní strany a přihlašování k Last.fm je pak řešeno na backendu v Node.js. Tato aplikace obdržela v soutěži Junior Internet 2013 cenu za nejlepší technické zpracování.

Využití hudebních dat

Pokud máte účet na Last.fm, přehrávané skladby můžete scrobblovat a tvořit tak svůj hudební profil. Po pár měsících pak nejen že můžete porovnat hudební kompatibilitu se svými Last.fm přáteli, ale díky získanému množství dat lze pomocí různých aplikací i generovat zajímavé statistiky.

Nejposlouchanější interpreti

Nálada podle poslouchané hudby


Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *