Yamaha PSR-S900, Roland RD-700SX

Ústřední kolo soutěže ve hře na elektronické klávesové nástroje

Na keyboard hraji již 8 let. Zrovna keyboard jsem si vybral asi proto, že je ze všech hudebních nástrojů nejelektroničtější. Umění hrát na něj není jen v tom zahrát správné noty, ale i ve vhodném nastavení zvuků, různých efektů a jejich přepínání během hry. Navíc nástroj lze snadno propojit s počítačem a  pomocí nahrávacího software lze vytvořit cokoliv. Poslední 3  roky hraji i na klavír, hlavně jazzové standardy.

Letos poprvé byla vyhlášena soutěž ve hře na elektronické hudební nástroje. A jelikož ještě chodím do ZUŠ, tak jsem se přihlásil. Na soutěž jsem si vezl své dva nástroje – keyboard Yamaha PSR-S900 a stage piano Roland RD-700SX. Na repertoáru jsem měl jazzovou etudu (podmínkou byla 1 klavírní skladba), Zelený satén, Tico Tico a Blue Moon.

Okresní kolo se pro neúčast jiných škol nekonalo, v krajském kole v Chotěboři jsem se umístil na 1. místě s postupem do celostátního kola. Na celostátním kole v Brně jsem ve své kategorii získal 1. místo. Původně jsem se účastnil hlavně se záměrem poslechnout si, jak hrají ostatní, a nabrat inspiraci. Nakonec jsem byl s umístěním příjemně překvapen. Byla to skvělá zkušenost.

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *