JuniorInternet 2012

StudentBook – co každý student potřebuje

V nedávné době jsem zaznamenal úspěch se svojí webovou aplikací myStudentBook.com. Jedná se o aplikaci určenou pro studenty základních a středních škol a umožňuje efektivně spravovat zadání úkolů a datumy zkoušek a testů. Také umožňuje zadat známky, ze kterých vypočítá vážený aritmetický průměr a zanese je do přehlednéhografu, kde je možné sledovat i měnící se průměr během roku. Rozvrh, úkoly i zkoušky je možné sdílet se spolužáky. Pokud v profilu vyplníte školu a třídu, všem ve třídě se formou časové osy zobrazuje, co kdo kdy přidal.

K dispozici je i aplikace pro Android. Kromě základních funkcí pro správu úkolů a zobrazování rozvrhu bych zmínil dvě vychytávky. Při vkládání nového úkolu při hodině si aplikace automaticky z rozvrhu zjistí aktuální předmět a následující výskyt tohoto předmětu. Na vás tedy je pouze zadat úkol, ostatní je automatické. Užitečné je i to, že aplikace přepne telefon během hodin do tichého režimu, po vyučování se zvonění opět zapne. Už nemusíte řešit, když vám někdo zavolá při vyučování.

Úspěch v soutěži JuniorWeb 2012

Se svým projektem jsem se přihlásil na 13. ročník konference Junior Internet. Dostal jsem se do finále a následně 17. 3. na konferenci prezentoval před porotou. Hvězdná porota ve složení David Grudl (autor Nette frameworku), Vít Vrba (zakladatel Webnode.cz), Jiří Tvrdek (grafik), Jan Tichý (PHP guru) vybrala ze 3 finalistů právě můj projekt. Můžete se podívat na záznam mé prezentace a následné reakce poroty. Po poledních prezentacích a vyhlášení výsledků byl program zaměřen především na úspěchy účastníků minulých ročníků a obsahoval i různé inspirativní přednášky.

Následující týden byli všichni finalisté pozváni na sympozium do Bratislavy. Na slovenské konferenci Junior Internet se prezentovali zdejší účastníci a porota následně vybrala finalisty. Strávili jsme tu celý víkend a měli příležitost se vzájemně více poznat a navázat další kontakty. Na samotné konferenci jsme prezentovali, společně s finalisty z Maďarska, své práce. Nakonec byla vyhlášena cena Visegrad Award – nejlepší práce z České republiky, Slovenska a Maďarska. Byla udělena mému projektu.

Kromě nových kontaktů a možných nabídek ke spolupráci přišla také propagace, 7. 4. se mnou byl rozhovor na stanici Český rozhlas 6 v pořadu Zaostřeno na mladé – k dispozici v archivu. Další akce, kde mě můžete vidět, je 26. 4. Hub Mashup – večer plný zajímavých prezentací začínajících českých projektů. (Edit: Záznam z Hub Mashup)

Pokud je vám do 18 let a je tvorba webů oblast, o kterou se zajímáte a pohybujete s v ní, přihlaste na příští ročník Junior Internetu také svůj projekt, šanci má opravdu každý. Také se můžete přijít podívat, co vaši vrstevníci dokážou, někdo může být zvědavý na porotu složenou z vlivných lidí na českém internetu, jiní přijdou na inspirativní přednášky úspěšných mladých českých podnikatelů. Důvodů je skutečně mnoho a i když já již příští rok soutěžit nebudu, určitě se zúčastním!

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *